Најбоља пракса уништавања хард дискова

ЧУВАЊЕ И УНИШТАВАЊЕ ПОДАТАКА

Многи експерти из поља безбедности података су мишљења да физичко уништавање хард диск драјвова није гарантовани метод за уништавање података које садрже драјвови. Водећа светска компанија у безбедности информационе технологије, захтева да њихови строго поверљиви подаци буду на хард дисковима који нису у функцији или су застарели и да буду или демагнетисани или спаљени. Обзиром да спаљивање у већини државних агенција и приватних фирми није дозвољено због бриге о екологији и неопходних скупих дозвола за топљење медијума на бази метала, најчешћи метод уништавања строго повјерљивих података је демагнетизација. Процес демагнетисања се одвија тако што се хард диск обрађује кроз специјални уређај демагнетизатор који га излаже магнетном пољу велике јачине, чиме се трајно бришу подаци и информације са стазе и са плоче хард диска.

НАЈБОЉЕ РЕШЕЊЕ

Оно од чега су направљени подаци на плочи хард диска су битови података, а подаци на хард диску су спремљени у бајтовима. Осам бита је једнако једном бајту сто значи да су битови изузетно мали, као пола величине најмањег вируса. Због тога сто су тако мали, постоји општа забринутост како безбедно уништити све податке са хард диска. На пример, ако је на једном целом папиру раширен ебола вирус, и тај папир ставимо у машину за уништавање докумената, комад поцепаног папира са ебола вирусом на себи је и даље једнако опасан као цели папир на којем се налази вирус јер процес није урадио ништа да елиминише вирус.
Зато, демагнетизација елиминише и брише микроскопске честице од којих су направљени подаци и тиме бити нестају без трага. За хард дискове који не раде или су демагнетисани, демагнетизација је јасан избор за санирање података чинећи их на било који начин неповратним, а INTIMUS нуди опрему за демагнетизовање која може да се носи и са највећин изазовима захтева за безбедност података.

ГАРАНТОВАНО УСПЕШНО БРИСАЊЕ ПОДАТАКА

Темељ којим је INTIMUS изградио своју репутацију и поверење од стране свих водећих светских безбедносних агенција, у протеклих 50 година, су машине за уништавање података. INTIMUS тежи да обезбеди најбољи производ за сваког купца тиме што ради по жељи купца. Они разумеју потребу клијента за продуктом који је способан да сигурно уништи хард диск који садржи осетљиве податке, на начин да задовољи њихове интерне захтеве за безбедност.